Vanuit SEO oogpunt is het regelmatig bloggen een techniek die zeker zal bijdragen aan het verhogen van het verkeer naar uw websites en zodoende ook zal bijdragen aan uw online autoriteit. Google geeft duidelijk aan dat een deel van het algoritme, en daarmee devindbaarheid binnen haar zoekmachine van uw website, is gebaseerd op het bieden van regelmatige “verse” inhoud  op uw website.  De inzet van een weblog is, en zal nog steeds een belangrijk instrument blijven. Dus bloggen maar!

Bloggen op mijn website is dat nu echt nodig?

Wij van Trendesign prediken het “gaan bloggen” al een aantal jaar. Een veel gehoorde opmerking van onze klanten is : “Maar is veel verse content nu echt nodig, mij veel te veel werk”.

Het antwoord hierop is toch echt JA. Niet gewoon in het wilde weg, maar op basis van een degelijk beleid en doel. De inhoud die u maakt en aanbied moet relevant en van waarde zijn voor uw bezoekers.  Inhoud enkel omwille het hebben en genereren van die gewenste verse inhoud zal uw klanten niets bieden en niet zorgen voor conversies.

Maar hoe vaak moet ik dan bloggen?

Zoals hierboven vermeld, moet u bloggen als u iets nieuws te vertellen heeft wat relevant voor uw doelgroep. Wat we vaak zien is dat er groot artikel geschreven wordt, wat vervolgens wordt opgeknipt in delen.  Dit zijn elkaar opvolgende posts, die u dan met regelmaat kunt aanbieden en die u van te voren kunt uitwerken. Wat u ook kiest om te schrijven, zorg dat het interessant en informatief zal zijn voor uw publieke base.

4 keer per jaar is ook een regelmaat, maar … Zelf hanteer ik één keer per week. Op dinsdag, maar dat komt mij dan het beste uit. Probeer onderwerpen op te tekenen die interessant zijn voor mijn doelgroep en probeer niet alleen te schrijven over wat wij voor onze klanten hebben gedaan. Ik probeer out of the box te denken en zaken op te tekenen waar mijn volger echt wat aan heeft. Zal zeggen doe er uw voordeel mee.

De kracht van tijdloosheid

Een tijdloos blog is een item met een inhoud die weken, maanden en zelfs jaren zijn werk blijft doen. In het jaar 2009 schreef ik een blogitem over hoe u kunt achterhalen welke links er naar uw website lopen.  Een blogitem met nuttige informatie.  Vorig jaar was dit het meest bekeken blogitem op ons weblog, ondanks het feit dat deze al drie jaar oud is. Relevantie dat is het toverwoord!

Dit soort “groenblijvende” inhoud kan u helpen met het aantrekken van klanten en geeft u de mogelijkheid hen aan de hand mee te nemen door het gehele koopproces.  Langere groenblijvende inhoud – in de vorm van artikelen en gidsen- is van levensbelang voor uw leadgeneratie proces.

Maar wat voor soort inhoud moet ik dan creëren? Groene inhoud kent vele vormen en kan het volgende bevatten:

  • Blogs
  • Gidsen
  • Whitepapers
  • Podcasts
  • Webinars
  • Infographics

Hoe verzin je deze titels dan?

Uw product of dienst neemt u altijd als basis. Wat zijn de latente behoeften van uw klanten icm uw product of dienst? Bedenk wat de basisvraag is bij deze behoeften. Maar het niet lastiger dan het is en begin in de meeste gevallen met een vraag. Veel van onze meest populaire blogs beginnen met een vraag.

Wellicht dat u inspiratie kan vinden door uzelf het volgende af te vragen:

  • Hoe kan ik…
  • Tien tips om…
  • Veel gestelde vragen over…
  • Wat is het verschil tussen…

Succes met het schrijven van uw eerste blog. Mocht u hier niet uitkomen. Trendesign helpt graag!