Content is King en het is goed om elke week te komen met een nieuw artikel.  Wanneer u blogs schrijft, wilt u ervoor zorgen dat het materiaal dat u schrijft wordt gedeeld op het web en dat uw doelgroep een mening heeft over wat u te zeggen heeft. Echter, één van de belangrijkste problemen is het daadwerkelijk vinden van een onderwerp om over te schrijven.

Veel schrijvers hebben vage ideeën over wat ze willen opnemen binnen het nieuw te maken artikel, of over welk onderwerp ze het willen hebben, maar weten niet echt hoe te beginnen. Er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u materiaal zult vinden om over te schrijven.

Onderwerp voor mijn content, hoe kom ik daaraan?

De beste manier om uw eigen artikelen te verbeteren is om de inhoud te lezen van andere schrijvers. Kijk naar schrijvers die jou liggen en bepaal wat hen succesvol maakt. Maak een lijst van al deze punten en gebruik dit als checklist bij het schrijven van je artikelen.

Kijk zeker ook naar trends in de industrie. Welke onderwerpen zijn hot, waar wordt op dit moment over geschreven? Voel je vrij om deze gebieden te beschrijven. Houd je in deze bij het beschrijven van de actuele thema’s, maar probeer de dingen te bekijken vanuit een ander perspectief of op een andere manier. Dat maakt een artikel uniek.

Onderzoek uw doelgroep

Het belangrijkste wat je inhoud zal moeten doen is relevant zijn voor uw publiek. Dit betekent dat het nodig is van te voren te bepalen waar uw doelgroep op zit te wachten. Welke onderwerpen zullen uw lezers interesseren en wellicht net zo belangrijk waar hangt uw publiek uit op het web, wat zijn platforms die zij gebruiken en welke onderwerpen interesseren hen het meest.

Zorg ervoor dat u uw artikel aanbiedt aan een ieder, die hierin geïnteresseerd zal zijn. Dit is namelijk de manier om uw contacten te versterken. Het met enige regelmaat ontvangen van uw (relevante) artikelen zal leiden tot een verhoogd lezerspubliek en zal zelf leiden tot leads.

Blijf bij wat je weet

Je hebt wellicht ideeën over bepaalde onderwerpen waar je over zou willen schrijven, denk aan bepaalde trends. Maar als je niet veel weet over het onderwerp is dit wellicht niet het het beste idee. Natuurlijk, actuele onderwerpen scoren het beste, maar ook hier geldt: schoenmaker blijf bij je leest. Als u toch wilt schrijven over onderwerpen buiten uw comfort zone, probeer anderen die deskundig zijn binnen dit veld te interviewen. U kunt gebruik maken van de transcripties als onderdeel van de inhoud, of gewoon als onderzoek. Dit is ook een geweldige manier om contacten op te bouwen.

Houd een notitie bij van alle ideeën

Veel mensen hebben ideeën voor blogs, maar vergeten deze vervolgens weer snel. Dit is waarom het belangrijk is om deze te noteren. Dit kan in de vorm van het toevoegen aan favourieten, een inspirerende tweet op Twitter, het schrijven van een notitie in uw online agenda of zelfs de old school methode van pen en papier. Succes met schrijven!