Wij noemen onszelf een “Online Creative Agency”. Een creatief bureau met een online focus. Wij onderzoeken, adviseren, ontwerpen en realiseren online oplossingen voor de top van het MKB in Nederland en België. Bij alles wat wij doen stellen wij de zogenaamde key performance indicators (KPI’s) voorop. Hiermee zeggen wi j tevens dat we meer doen dan het enkel leveren van een inspanning. Samen met onze klanten zorgen wij voor resultaten. Graag worden wij dan ook gezien als sparringspartner! Om dit handen en voeten te geven wil ik een voorbeeld geven van een recente actie door ons uitgevoerd (als online sparringspartner) voor een Nederlandse restaurantketen.

E-mailcampagnes, de KPI’s

Als online sparringspartner zijn wij maandelijks druk voor deze club om de van te voren bepaalde indicators te bedienen. De van te voren gestelde online doelstellingen zijn:

  • Branding van het merk.
  • Het aanjagen van het aantal reserveringen.
  • Het aanjagen van de verkoop van het aantal dinercheques.

Voor de branding hebben wij uiteraard een corporate website ontwikkeld. Is er een actieve Facebook pagina in het leven geroepen waar we veel aan webcare doen en communiceren wij actief via Twitter en Google Plus.

Voor de gestelde omzetdoelstellingen gebruiken wij ook de hierboven genoemde omgevingen, maar zijn wij voornamelijk gericht op acties, aanbiedingen en recente gebeurtenissen.

Humphrey's Restaurants

De actie(s)

Voor de vaste groep aan “volgers” sturen wij maandelijks een nieuwsbrief. Klanten die zich hiervoor hebben opgegeven willen wij privileges geven. Deze mensen hebben namelijk de moeite genomen om zich in te schrijven voor deze dienst en hebben hiermee hun n.a.w. gegevens en emailadres achtergelaten. Nog belangrijker is dat ze hebben aangegeven dat ze met enige regelmaat informatie wensen te ontvangen. Hiermee is het aanbieden van een mailing één van de beste “conversiemachines”.

Op basis van de genoemde KPI’s hebben wij een aantal acties tegelijkertijd in het leven geroepen. Acties zowel voor de branding als voor een toename van de omzet, die worden aangeboden aan gemiddeld 60.000 inschrijvers.

Branding
Deze restaurantketen werkt met een 3 gangenmenu en om de 2 maanden kan er gekozen worden uit 8 nieuwe voor-, hoofd- en nagerechten.  Per maand mogen wij 2 keer een menu voor 5 weggeven. Om hier kans op te maken hebben wij gevraagd een eigen 3 gangenmenu samen te stellen en deze te delen op Facebook. De deling die de meeste likes oplevert mag vervolgens gaan eten bij een restaurant naar keuze met 4 vrienden.
Deze actie heeft in een periode van 4 dagen 525 likes opgeleverd.

Meer verkoop dinercheques
Onder de noemer “heerlijk belevingscadeau” worden er online dinercheques  verkocht. Specifiek voor de zomer hebben we een leuke zomeractie bedacht. Nu een dinercheque bestellen met een waarde van € 50,00 kost tot 31 augustus 2013 slechts € 40,00. Deze propositie heeft over een periode van 4 dagen gezorgd voor de verkoop van 100 dinercheques.

Meer reserveringen
Alle vestigingen zijn 7 dagen in de week geopend. De wens is dan ook om met name op de dagen zondag t/m donderdag de reserveringen extra aandacht te geven. We doen dit op verschillende manieren zoals de inzet van Adwords, maar ook de maandelijkse mailingen.

Om het reserveren nog makkelijker te maken hebben wij de mogelijkheid tot online reserveren in het leven geroepen. In slechts 3 stappen kan er een tafel worden gereserveerd.
In de gehouden mailing hebben we deze dienst (slechts) benadrukt. In 4 dagen is er door de mailing online voor 878 personen gereserveerd (waarde € 26.340,00).

Humphrey's Restaurants

De resultaten op een rij

Over een periode van 4 dagen (20 juni – 24 juni) hebben we de volgende resultaten weten te behalen.

  • 29.753 mensen hebben de nieuwe menukaart gezien
  • 101 dinercheques zijn er besteld
  • 878 reserveringen
  • 108 nieuwsbrief inschrijvingen
  • 525 likes op Facebook