Jon Loomer geeft strategisch Facebook Marketing advies en deelt regelmatig zijn kennis in korte video’s waarin hij vragen beantwoord.

 

In onderstaande video geeft hij in 5 stappen weer hoe Facebookpubliek te krijgen. Hierbij gaat hij ervan uit dat u nog geen eigen website heeft. Dus vanuit de nul situatie. Doe er uw voordeel mee zal ik zeggen!

Het verkrijgen van Facebookpubliek samengevat

Plaats regelmatig content en graag met steeds dezelfde regelmaat. Zelf neem ik de woensdag als de dag om aan de gang te zijn met mijn volgers. John geeft zelf aan met regelmaat meerdere moment per dag, maar gaat mij echt niet lukken! Laat dit uiteraard content zijn die jouw specifieke doelgroep aanspreekt. Beantwoord daarom eerst de vragen: Wie is mijn beoogde doelgroep? Wat vinden zij waardevol? Om hier inzicht in te krijgen geeft John een goede tip. Gebruik Graphsearch, een zoekfunctionaliteit waarmee je naar gebruikers en hun interesses zoekt. In zijn verhaal doet Jon een suggestie. Kijk naar 2 concurrenten van je en zoek vervolgens uit wat de interesses zijn van mensen die één van deze 2 pagina’s liken en welke pagina’s liken zij zoal. Een prima manier om inzicht in je doelgroep te krijgen. De resultaten van Graphsearch kun je vervolgens importeren in Facebook ads als doelgroep. Op die manier kun je heel gericht jouw doelgroep benaderen met toegevoegde waarde.

Bied waardevolle content aan op je pagina, die enkel beschikbaar is voor de fans van je pagina. Bijvoorbeeld een whitepaper of een specifieke functie. Iets wat waardevol is voor jouw volgers. Gebruik regelmatig Hashtags die jouw product of dienst omschrijven. Met hashtags verbind je je content aan mensen die geïnteresseerd zijn in jouw content, omdat ze erop zoeken.

Succes en bij vragen bellen: 026-3214319!

Team Trendesign