Google Analytics Premium, een krachtige tool waar eenvoudig metingen mee gedaan kunnen worden. Dat is wat we verwachten van Google Analytics premium! De extra mogelijkheden die Analtyics bied, helpen ons het beste uit online applicaties te halen. Nu biedt Google de mogelijkheid to het Premium Analytics abonnement. Smart move! (leuke inkomsten natuurlijk ook voor Google zelf, want hoeveel bureaus zullen hier gelijk een abonnement op nemen?). Analytics is standaard al een zeer uitgebreide tools, dus wat kunnen we met deze Premium addon?

Waarom dan de introductie van Google Analytics Premium?

Google geeft zelf aan dat het met de introductie van Google Analytics Premium een entree wil maken binnen het topsegment websites in de wereld. Een segment dat op dit moment nog niet door Google wordt bediend. Deze nieuwe ‘enterprise’ variant van Analytics is daarom gebouwd op een aantal pijlers:

  1. Datacapaciteit; verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden data
  2. Geavanceerde (campagne)analyse mogelijkheden
  3. Ondersteuning en service
  4. Service Level Agreement (SLA)

Meer datacapaciteit

De nieuwe Google Analytics Premium biedt meer datacapaciteit en een verbeterde processing power. Waar je in de traditionele Google Analytics interface nog wel eens tegen ‘streekproef’ data aanloopt als je bijvoorbeeld segmentaties wilt maken op grote bezoekersaantallen, zal je dit in Premium niet meer gebeuren. De features op een rijtje:

Meer datacapaciteit; de traditionele versie van Google Analytics kan naar eigen zeggen tot een maximum van 300 miljoen pageviews per maand verzamelen. Google Analytics Premium gaat tot 1 miljard pageviews per maand.

Grotere exports; de huidige Analytics versie is gelimiteerd op het exporteren van 500.000 rijen per dag (per keer). Via Google Analytics Premium kun je maximaal 1 miljoen rijen per keer exporteren.

Geen steekproef data; De huidige versie gebruikt steekproef data bij het maken van segmentaties op 50.000 bezoeken (of meer). De Premium versie geeft je de mogelijkheid te segmenteren op een maximum van 50 miljoen bezoeken.

Snellere verwerkingstijd van de data; De verwerking van de data in Google Analytics Premium vindt plaats binnen 1 uur. In de traditionele versie is dit 4 uur.