Voor wie niet, denk je dan bij jezelf. Iedereen kent waarschijnlijk een nieuwe werkelijkheid, die ook zeker nog wel even zou duren en wellicht nooit meer weg zou gaan. Een tijd waarin je ziet dat er vooral geconsolideerd wordt. Er wordt in de kosten gesneden en we mogen blij zijn dat we dezelfde omzet blijven behouden.

Ook voor Trendesign een herkenbaar senario, maar zeer zeker niet voor het jaar 2012. Over 2012 hebben wij ervoor gekozen het anders te doen, beter, dus niet consolideren, maar vernieuwen. De nieuwe ondertitel van Trendesign: “online campagne marketing” is hiervan de metafoor. Daar wij in het verleden vooral gewend waren om een inspanning te leveren gaan we nu voor een duidelijke resultaatverplichting. Een resultaat op basis van duidelijk gestelde KPI’s. Waar wij in het verleden websites opleverde, die via een CMS waren te onderhouden en goed gevonden werden in de zoekmachines, denken wij nu ook graag mee in het behalen van de juiste conversies. Conversies die zowel kunnen liggen op het gebied van branding als het zorgen voor een boost van de omzet.

Het jaar 2013

Deze “vernieuwde” dienstverlening bieden wij nu aan met een team van 3 man, bestaande uit designers en zogenaamde frontend developers. In het verleden hadden wij ook een batterij aan technische mensen, maar het adopteren van het CMS, Expression Engine, heeft ervoor gezorgd dat dit niet meer nodig is. Een hele opluchting daar wij ons nu kunnen concentreren op dat waar wij echt goed in zijn, te weten: strategie, concept, creatie en optimalisatie.  Dit resulteert nu zelfs in de vraag van onze klant of wij haar corporate indentity willen restylen dan wel ontwikkelen. Niet iets waar we onze direct op focussen, maar wel iets waar wij van origine vandaan komen. Offline meets online en daar kun je anno 2013 ook echt niet meer omheen. Trendesign wil die partner zijn die meedenkt in dit soort processen. Steeds vaker hebben wij dan ook gesprekken die verder gaan dan het bouwen van een website en met name gaan over de totale (online) presence van de organisatie. Erg leuk en uitdagend.

Om onze “vernieuwde” dienstverlening te kunnen waarborgen en te kunnen kwalificeren zijn we druk in de leer, een blijvend proces:

  • Voor de zoekmachine optimalisatie hanteren wij de methodiek  van SEOGuru. Een methodiek die staat voor een lange termijn oplossing. Content is king en zal indien relevant zorgen voor online autoriteit.
  • Meten is weten! Een veel gehoorde kreet, die verder gaat dan de inzet van Google Analytics. Voor meerdere klanten draaien wij nu al maandelijks rapporten aangaande het wel en wee van de website.
  • Wat geldt voor Analytics, geldt ook voor Analytics. Op dit moment draaien wij al campagnes voor een paar klanten. Het behalen van de Google certificering geeft ons voordelen, die wij uiteraard graag delen met onze klanten.
  • Contentking! En waar kan je de gemaakte content dan tot zijn recht laten komen. Wij noemen dit Social Media Marketing. Er zijn wel duizenden platformen, maar toch kijkt elke ondernemer slechts maar naar een aantal. Welke te kiezen en wat is de tone of voice. Trendesign kan helpen.
  • Responsive design. Dit betekent dat uw boodschap zowel op een desktop, tablet als mobiele telefoon goed getoond wordt. Niet meer dan logisch!

Het is toch wel fijn te zien dat als je op iets nieuws concentreert en de boodschap weer juist weet te vertalen er ook daadwerkelijk wat gaat gebeuren. Wil jullie allen danken voor het vertrouwen in Trendesign en hoop in de toekomst samen  mooie resultaten te behalen.

Fijne feestdagen en een gezegend 2013!
Team Trendesign