De inzet van verschillende vormen van social media kan je geweldig helpen om je bedrijf, product of dienst aandacht te geven, maar wat is nu de beste tijd om een bericht te plaatsen? Het gebruik van social media geeft je de mogelijkheid om vrij gemakkelijk acties onder de aandacht van je fans of volgers krijgen. Maar doe het dan wel met de juiste timing. Je wilt toch immers dat je bericht gelezen wordt en zodoende de juiste aandacht krijgt!

Het is uiterst vervelend als je bericht niet alle fans of volgers zal bereiken. Er zullen uiteraard altijd mensen zijn die je bericht niet gezien hebben. Als je bijvoorbeeld om 14:00 uur een bericht plaatst, dan is de kans klein dat iemand om 20:00 uur deze (nog) zal zien. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen je bericht zien, kun je rekening houden met de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen. Zo zullen zoveel mogelijk fans of volgers jouw bericht zien en bereik je dus de meeste mensen.

In de onderstaande afbeelding vind je de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen.

beste-tijd-voor-plaatsen

Natuurlijk is het niet uitgesloten dat een bericht wat je niet tijdens deze uren plaatst niet goed werkt, maar over het algemeen zijn de tijden uit de bovenstaande afbeelding de beste tijden om een bericht op social media te plaatsen.

Vind jij deze informatie nuttig? Of heb je andere ervaringen? En anders doe er je voordeel mee!
Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!