Vanuit 50 inzichten uit de psychologie zijn deze “Mental Notes” ontstaan. Elk van deze 50 kaarten bespreekt kort 1 inzicht in het menselijk gedrag waarmee, binnen een brainstormsessie, fantastische ideeën kunnen worden ontwikkeld. Deze week bespreek ik “Feedback Loops”.

Mental Notes

Feedback Loops, het principe is simpel

We voelen meer betrokkenheid op het moment dat we bij het doen van een actie direct een reactie krijgen.
Dit kan bijvoorbeel een reactie zijn op het moment dat iemand een naam invult binnen een formulier op een website. Het is natuurlijk best grappig op het moment dat je jouw naam invult en er staat: “Nou…..dat is een mooie naam! Ik ben benieuwd of de straat net zo leuk is.”. Zo een saai formulier in laten vullen kan motiverend werken.

In het straatbeeld

Stel je voor dat je voor de etalage van een kledingzaak staat. In de etalage staat een grote spiegel. Sta je er langer dan 5 seconden voor dan wordt je gescand en wordt het laatste model jurkje over jouw spiegelbeeld gezet. Dit kan een extra stimulans zijn om een winkel in te stappen. Dit kan ook voor brillen, etc. De drempel een winkel in te stappen kan te groot zijn.

Rapportages

Feedback loops komen ook voor in automatische rapportages van bijvoorbeeld Adwords en Google Analytics. Het zou natuurlijk prachtig zijn deze acties en resultaten interactief in beeld te brengen in combinatie met tips uit de markt om de resultaten te verbeteren of aan te geven dat je tot de top uit jouw branche behoort en een voorbeeld bent voor anderen.

Heb jij nog goede ideeën of voorbeelden welke betrekking hebben op dit principe? Laat dan een reactie achter.